Att välja foder till katten

När du planerar att skaffa dig din första katt så är det viktigt att du läser på hur det är att ha katt. Det kan vara bra att veta hur man bäst sköter en katt och att välja foder till katten. Ska den ha mat flera gånger om dagen och ska den få torrfoder eller färskfoder. Det är viktigt detta med foder för att katten ska få i sig den näring den behöver.

Fodret ska vara väl balanserat med rätt mängd näringsämnen och energi för katten. Du kan hitta det mesta på nätet idag och så även kattfoder. Ett foder med rätt mängd av de ämnen som katten behöver är alltså det allra bästa. Så klart så är det skillnad på det foder som en kattunge får och en fullt vuxen katt. Det gäller att du ger din katt det foder som den mår bra av och tycker om. Det är alltid bra att regelbundet väga din katt så vet du om den får för mycket eller för lite foder.

Se till att den får det foder som den mår bra av. Som med alla djur så kan en katt bli dålig och kan få svårt för att äta. Det gäller att vara uppmärksam och hålla koll på hur katten äter men också hur pälsen ser ut, om din katt har en blank och fin päls så brukar det inte vara något problem med fodret. Kolla även avföringen om du misstänker att din katt inte må bra. Kontakta alltid veterinär om du tror att din katt är sjuk på något sätt.