Inte bara du behöver bra mat

Att ta hand om sig själv och sin kropp är viktigt. En del i en hälsosam livsstil är att välja bra mat. Bra mat gör att kroppen fungerar som den ska och gör att vi får energi till att orka röra på oss, som är en annan viktig del. Detsamma gäller din hund.

När vi köper mat till oss själva vet vi att processad mat inte är bra för vår hälsa i längden. Vi väljer färsk mat och rena ingredienser utan onödiga tillsatser. Vi väljer oftare ekologiskt och vi lagar gärna mat från grunden.

Välja hundfoder

När vi ska välja mat till vår hund kanske vi väljer den billigaste foderpåsen, påsen vi sett i TV-reklamen eller någon en vän rekommenderat. Inget av det är fel, men det viktiga är att vara medveten om vad fodret innehåller, vilka tillsatser och utfyllnadsämnen som finns. Hunden har liksom vi människor inte konstgjorda tillsatser eller processad mat. Fodret ska vara naturligt och hälsosamt.

Precis som människor behöver hunden också ha en anpassad kost beroende på kroppstyp, aktivitetsnivå och ålder. För att hunden ska få rätt sorts foder, mängd och innehåll så är det bra att konsultera någon som vet precis vad din hund behöver. Läs mer här och få hjälp att anpassa fodret för just din hund.