Rätt klädd på hästryggen

När man har häst så vet man att uttrycket det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder fungerar precis som det låter. Hästen behöver motion flera dagar i veckan och då kan man inte skylla på regn eller kyla och tro att man kommer undan.

Det allra viktigaste är givetvis en godkänd ridhjälm, att man har ridstövlar eller ridskor som inte kan fastna i stigbyglarna och skyddsväst. Allt detta har med ryttarens säkerhet att göra, sedan vill man givetvis att resten av ridkläderna ska sitta skönt och inte vara för varma eller kalla.

Här kan man tänka på samma sätt som vilken sportutövare som helst. Det fungerar alltid oavsett intresse att klä sig genom att använda lager på lager principen. Se till att ha ett värmande underställ i ull under den kallare vintern, syntet kan fungera bra även det att använda höst och vår. Undvik alltid att ha bomullsmaterial närmast kroppen då det binder fukt vilket gör att man fort blir kall. Sedan ett värmande lager 2 utanpå understället och ett väderskyddande lager 3 så klarar man de flesta temperaturer och väderomslag.

Detsamma gäller de strumpor man har i sina ridskor, se till att materialet transporterar bort fukten från foten så att foten håller sig torr och varm. Har man stigbyglar i järn kan det vara en bra idé att även täcka dessa med ett varmare material för att inte kyla ner sina fötter i onödan.