Skaffa valp

Hunden är som bekant människans bästa vän, och vilket underbart sällskap den kan vara! Men det är viktigt att man verkligen ser till att man har de förutsättningar som krävs för att skaffa och ha en hund i ca ett sekel +/- några år. En hund kräver engagemang, omsorg, tid och stimulans.

Det man framförallt ska känna till innan man väljer att skaffa en hund är att hunden är ett flockdjur som inte trivs att vara ensam. Och tack och lov är det lagstadgat att man inte får lämna hunden ensam under längre perioder, rekommendationerna säger att en vuxen hund kan vara ensam max fem timmar.

Det är också nödvändigt att du ser till att du kan vara ledig när du skaffar en valp, det tar ett bra tag innan du kan börja lämna hunden helt ensam under några timmar.

När man skaffar en valp måste man vara förberedd på att man har dygnet runt jour, hunden har oftast inte kommit in i någon dygnsrytm och behöver kontinuerlig hjälp med att öva rums renhet. Därför finns det, som du förstår en hel del fördelar med att skaffa en hund på sommaren, det blir inte lika otäckt jobbigt att gå ut mitt i natten på sommaren som det blir på vintern. Men oavsett vilken årstid man väljer så får man räkna med några veckor kanske månader som man behöver vara uppmärksam på när valpen mest troligt behöver gå ut.

När du väljer ras är det viktigt att du väljer en ras som du tror kommer att passa dig och din livssituation, det är alltså viktigt att aktivt välja en ras och inte en valp bara för att du tycker att den är söt.

Var kräsen när du väljer uppfödare och kolla referenser noggrant, om du har en bra relation till din uppfödare kan den hjälpa dig med tips och råd under hundens utveckling.

Häromi Hundtillbehör AB är ett företag som har allt du behöver till din hund, alts från valp till vuxen hund och mycket mer.

Stort lycka till med din nya bästa vän!