Tips för dig som älskar djur

De allra flesta människor kommer i kontakt med djur redan i tidig ålder och det är inte ovanligt att intresset och kärleken börjar redan där. För andra kan mötet och känslan för djur uppstå senare i livet, särskilt om det finns allergier med i bilden som hindrat det att ske tidigare.

dog eating

Något som de allra flesta djurälskare kan hålla med om, oavsett om det gäller hundar, katter, kaniner eller till exempel hästar, det är att när djuren är små är dom oemotståndliga och fast än man inte tänkte ta sig en hund till, så kan det lätt bli så då hjärtat veknat av åsynen av det lilla livet.

Vad det gäller de allra flesta djur, är det viktigt att välja uppfödare utifrån deras kunskap och engagemang för djurets art och ras. Har du tänkt välja en specifik hundras är det till exempel viktigt att se om uppfödaren väljer hundar med bra hälsa och fräscha gener för att så få sjukdomar och andra genetiska fel ska dyka upp i kommande kull.

Du vill samtidigt att rasens specifika kännetecken ska bibehållas och att vid köp ska hunden vara veterinärbesiktad och vara avmaskad. Är det en speciell hundras du köper SKA det också finnas en stamtavla.

För att våra husdjur ska växa och må bra så är det viktigt att de får rätt foder redan från de är i valpstadiet, det finns även speciella foder som din hund kan vara i behov av. Detta gäller även alla husdjur. Kontrollera alltid upp med uppfödare, veterinärer om vilket foder som är bäst för ditt djur.