Trav

Travsport har blivit en folkattraktion i Sverige där det anordnas upp mot 900 arrangemang per år. Inom travsport är det hästen som är i fokus, hästen skapar spänning och gemenskap, hästen skapar en stor delaktighet inom travsporten.

TravsportPå de 900 arrangemang som anordnas varje år är det hela 1,4 miljoner människor som står som besökare och oddsar på just sin favorit. Att spela på trav har blivit väldigt stort idag och det är många som gillar spänningen det ger. Idag går det även att spela online på trav och det är många som sitter hemma i tv sofforna klistrade framför tv apparaterna med sin kupong. Gillar du spel går det idag också att spela på många andra sporter.

Idag finns många bra travbanor runt om i Sverige, hela 33 stycken, från Jägersro i Malmö till Peabtravet i Boden. Det förekommer även ponnytrav på banorna vilket är en viktig del för de yngre inom travsporten. Ponnytrav är, lika som vanligt trav, väldigt spännande och roligt att följa.

Svenskt trav är idag verkligen med att slåss på världskartan och vi hör idag till en av de länder som håller trav i världsklass.

Travhäst

Hästen

Det finns idag ungefär 20 000 travhästar som tränas aktivt runt om i landet. Rasen på dessa är två olika, kallblod eller varmblod där varmblodet dominerar stort, ungefär 90%.