Underbara katt

För många så är katten det perfekt husdjuret och många som skaffar sig katt bor på landet och katten får springa fritt in och ut. Det finns även de som skaffar sig katt som bor i lägenhet och det fungerar utmärkt, möjligtvis att man får planera lite mer för katten.

Även om man har en innekatt så kanske katten vill ge sig ut och upptäcka omgivningarna. Att sätta upp ett balkongnät underlättar för katt att kunna vistas på balkongen sommartid och se vad som händer utanför. Samtidigt så kan man som ägare av katten känna sig trygg med att den inte smiter iväg från hemmet.

Då katten är ett djur som älskar att aktiveras så finns det många bra hjälpmedel för detta. Det finns en jaktinstinkt hos katten som gör att katten gärna jagar efter saker som man leker med katten. Om man lägger ner mycket tid så kan man träna katten till apportering eller att gå i koppel, detta kan vara praktiskt om man bor i ett större bostadsområde och vill gå ut med katten.

Du kan även använda dig av klicker för att träna din katt, med en god portion tålamod så kanske du kan få din katt att göra konster som man bara sett på cirkus tidigare. En aktiverad kat blir oftast en gladare och mer social katt, så ta dig tid att aktivera din katt eller katter om du har fler.